Kursen består av 7.5 högskolepoäng (hp) och innehåller totalt fem moment  som ger 1.5 hp vardera. 

Fyra moment (M101-M104) är skriftliga examinationsuppgifter som du lämnar in på kurshemsidan: läs fullständig information här: Inlämningsuppgifter
Ett moment (M105) examineras genom en seminariedel: läs fullständig information här Seminarium

Viktigt om otillåtet fusk och plagiering
- bekräfta att du tagit del av hederskodex

Alla inlämningsuppgifter är examinerande moment som kan ge högskolepopäng, och det du lämnar in måste vara självständigt författade.  Det är inte tillåtet att använda några typer av hjälpmedel, så som ChatGPT eller liknande. Vi på Matematiska institutionen håller oss väl uppdaterade kring utvecklingen av AI och lärarna på våra kurser har därför en mycket god förmåga att detektera eventuell användning av dessa.

Som student vid Matematiska institutionen ska du känna till de regler som gäller för examination vid Matematiska institutionen och Stockholms universitet. Läs därför vår hederskodex (länk till vår hemsida), och fyll sedan i formuläret för att bekräfta att du gjort detta.

-> Formulär för att bekräfta att du tagit del av hederskodexen


Dina moduler och uppgifter

När du loggar in och aktiverar dig på kurshemsidan för första gången blir du tilldelad fyra olika moduler – dessa hittar du på mitt hem (OBS! du måste vara i inloggat läge!).
Varje modul motsvarar ett kapitel i boken, och behandlar ett visst område i matematik. I varje modulnamn finns en siffra mellan I och IV (t.ex. Algebra I - Olikheter, Talteori III - Kongruenser). Siffran berättar vilken svårighetsnivå din framslumpade modulen är. 

Du kommer tilldelas en modul av varje svårighetsgrad och en inom varje område. Modulerna är oberoende av varandra och kan göras i valfri ordning; vi rekommenderar dock att du börjar med lägsta siffran (dvs lägst svårighetsgrad).

Dessa fyra moduler examineras genom skriftliga inlämningar.

Varje inlämningsuppgift består av två delar: en del för betyg E som kan behöva kompletteras, och en del för högre betyg. Om du inte strävar efter högre betyg än E på en uppgift, måste du ändå lämna in del två (men på ett särskilt format) för att uppgiften ska räknas som färdig och vi kan rapportera in högskolepoäng för avslutat moment i Ladok.

Läs mer på sidan Inlämningsuppgifter.


Kort om seminariedelen

Kursens examinationsmoment seminarium (1,5 hp) examineras i kursen på två olika sätt; under terminens gång genom aktivt deltagande i ett antal Zoom-seminarier eller genom att boka in ett slutseminarium med mentorerna när du är godkänd på del 1 alla fyra inlämningsuppgifter.
Läs mer på sidan Seminarium.


Schema och deadlines?

Det finns inget schema i kursen, utan du löser och lämnar in uppgifterna i den takt du själv vill och hunner med.
Att delta i de schemalagda seminarierna som annonseras genom nyhetsforumet kan hjälpa dig att hålla uppe tempot i kursen, då dessa hjälper dig att utveckla problemlösningförmåga och kan ge dig tips på hur du ska lösa dina problem. Du kan även få högskolepoäng i kursen genom att delta vid dessa träffar. Läs mer på sidan Seminarium.

Du kan fortsätta läsa kursen även efter att terminen har tagit slut, och du behöver ingen omregistrering. Läs mer här: Om antagning, registrering och aktivering


Last modified: Monday, 5 May 2025, 10:27 AM